Westmere House

Westmere, Auckland

This modern inner city sanctum, located in Westmere and designed by Jones Architects, feels more like arriving at the bach than a city home.

The property is nestled amongst mature pohutukawa trees on the waterfront in Westmere. The contrasting exterior forms of white bagged brick and dark-stained cedar offer a rich texture that is reflected in the interior finishes.

Features such as an illuminated ‘floating’ solid American ash stair and crisply polished concrete floor create a clean, open and minimalist interior.

A 10% white pebble mix was added to the polished concrete floor and fire hearth, creating a stunning finish.

The house is fully automated with roller blinds, skylights, solar panels and underfloor heating that all respond automatically to the ever changing environment.

An in-ground pool with solar heating offers a summer escape from the busy lives of the professional clients.

Architect

Jones Architects

Engineer

Brian Jones

Photography

William Lindesay / Lisa Humphrey - Lindesay Construction